به‌رغم تلاش‌های انجام‌شده برای کاهش سهم پرداختی مردم در هزینه‌های درمان، این رقم همچنان بیش از ۵۰ درصد است. محمدعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت این موضوع را به کمبود منابع مالی نسبت داده و تأکید کرد که افزایش سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی و تأمین منابع پایدار، راهکار اصلی برای کاهش پرداختی از جیب مردم است.

نیمی از هزینه‌های درمان از جیب مردم!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، این در حالی است که براساس قانون بالادستی سهم پرداختی از هزینه‌درمان برای مردم 30درصد تعیین شده بود اما به گفته محمدعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در سی‌امین آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت طی سال‌های اخیر پرداختی از جیب مردم بالای ۵۰درصد و ناشی از کمبود و محقق‌نشدن منابع مالی بوده است.

البته به تأکید این مسئول، در دولت جدید با توجه به اینکه رئیس دولت همیشه شخصیت مطالبه‌گری داشته، امیدواری بیشتری برای رفع چنین مشکلاتی وجود دارد. محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در حاشیه این مراسم و در پاسخ به همشهری درباره اینکه چه اقداماتی می‌توان برای کاهش پرداخت هزینه‌های درمانی از جیب مردم انجام داد، به چند راهکار اشاره کرده است.



با وجود پوشش بیمه‌ای چرا پرداخت هزینه از جیب مردم بالاست؟


با توجه به شرایط کشور و منابع مالی، سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی کاهش پیدا کرده و به حدود ۴درصد رسیده است. البته بیش از 45میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه سلامت هستند و بیش از نیمی از این افراد جزو 5دهک اولند و به شکل رایگان بیمه شده‌اند. باید کاری کنیم که خدمات بیشتری در این چارچوب جای بگیرد که آن هم نیاز به تامین منابع مالی دارد.


چه باید کرد؟


باید سهم سلامت از GDP (درآمد ناخالص ملی) را افزایش دهیم و این همان چیزی است که در قانون گفته شده. قانون در حدود 7درصد است، اما سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی کاهش پیدا کرده است. البته در سنواتی این سهم به حدود ۸درصد هم رسیده بود، اما امیدواریم چیزی را که اکنون وجود دارد با کمک دولت افزایش دهیم و به‌دنبال تامین منابع پایدار باشیم.


در بودجه 1404به این موضوع پرداخته شده است؟

لایحه بودجه اول آبان به مجلس ارائه شد. باید سعی کنیم با کمک دولت و مجلس این سهم را به چیزی که در قانون پیش‌بینی شده برسانیم. در برنامه‌هایی که در بودجه 1404درنظر گرفته شده، با کمک رئیس‌جمهوری، 2هدف عمده را پیگیری می‌کنیم؛ اول اینکه روش‌های پیشگیری، آموزش‌های عمومی، آموزش‌های سلامت و افزایش سطح سواد سلامت مردم اجرا شود و دوم اینکه از طریق نظام شبکه، گسترش شبکه و نظام پزشکی خانواده بتوانیم در هزینه‌های بیمه صرفه‌جویی کنیم، عمق را افزایش دهیم و بهره‌وری آن را بالا ببریم تا از هدررفت منابع جلوگیری شود.


نقش بیمه‌ها در این‌باره چیست؟

بیمه در همه‌جای دنیا، وظیفه آموزش و پیشگیری را بر عهده دارد و مسئولیتش صرفا حمایت از درمان نیست. البته بیمه سلامت بخش عمده‌ای از هزینه‌ها و بار بهداشت و درمان مردم را برعهده دارد. بیشترین هدفی که دنبال می‌کنیم این است که با تامین منابع کافی به عمق بخشیدن خدمات‌ بیمه‌ای کمک کنیم. با اصلاح ساختارها ازجمله پرونده الکترونیک و نظام ارجاع هم جهت‌گیری هزینه‌کرد منابع تسهیل می‌شود. نکته مهم اینکه در حال حاضر از جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت 50درصد (بیش از 5دهک) از بیمه رایگان استفاده می‌کنند که این یک افتخار برای کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha